In de horeca heb je een aantal belangrijke vergunning en certificaten die je moet behalen. Die vergunningen/certificaten zijn in het leven geroepen om aan een aantal standaarden te voldoen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan bepaalde hygiëne- en veiligheidsstandaarden in de keuken. Maar ook onder de bediening dienen een aantal personeelsleden rond te lopen met bijvoorbeeld een certificaat om alcohol te mogen schenken.

Horecaonderneming en certificaten

Als eerste wil ik graag de vergunningen en certificaten die het mogelijk maken om alcohol te schenken onder de loep nemen. Ben jij eigenaar van een horeca onderneming en wil je graag alcohol schenken, dan moet je een Drank- en Horecavergunning hebben. Deze dien je aan te vragen bij de gemeente. Op deze vergunning moeten alle eigenaren vermeld staan. Echter, alleen een vergunning van de gemeente is niet voldoende om alcohol te mogen schenken. Er moet ook minimaal één medewerker op de werkvloer aanwezig zijn die in het bezit is van het diploma Sociale Hygiëne. Vroeger was je veel tijd kwijt om die cursus te volgen, maar tegenwoordig kan dat heel makkelijk online. Mijn personeel en ik hebben de opleiding gevolgd bij Picabia opleidingen.

SVH leermeester

Dan is er nog het diploma SVH leermeester. Dat is in het leven geroepen om wanneer je een ander jouw vak wilt leren. Je mag alleen leerlingen begeleiden met een officieel SVH leermeester diploma. Ook moet jouw bedrijf erkend zijn door het SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) leerbedrijf. Wil jij bijvoorbeeld leerlingen, stagiaires of nieuwe werknemers inwerken dat is dit een belangrijke cursus om te volgen. Dit is de beste manier om uiteindelijk het maximale uit je team te halen. Ook deze cursus heb ik gevolgd bij ‘Picabia opleidingen’. Ik was er drie dagen aan kwijt en de cursusdagen duurden van 09.30 tot 16.00. Ik kan iedereen aanraden om deze cursus bij Picabia te volgen, voor mij was het een positieve ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here