Wil jij een camper kopen en twijfel je tussen het kopen van een nieuwe of tweedehands camper? Een nieuwe camper is van alle moderne gemakken en technieken voorzien, maar een tweedehands camper is vaak goedkoper en kan ook op de lange termijn makkelijk uit. Wij vertellen je alle voordelen van het kopen van een tweedehands camper, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.  

Aanschaf

Eén van de grootste voordelen van camper occasions is de aanschaf. Tweedehands campers zijn aanzienlijk goedkoper dan een nieuwe camper. Het feit dat je aan een tweedehands camper iets meer onderhoudskosten kunt hebben, weegt hier dan ook makkelijk tegenop. Met een nieuwe camper ben je aanzienlijk duurder uit, ook als je de onderhoudskosten van een tweedehands camper meerekent.

Groot aanbod

Een ander, belangrijk voordeel van camper occasions is het grote aanbod. Waar je bij nieuwe campers de keuze hebt uit enkele modellen en merken, heb je bij occasions een veel groter aanbod waar je uit kunt kiezen. Zo kun je kiezen voor een camper van 30 jaar oud, maar ook voor een camper van amper 5 jaar oud. Hierdoor kun je zelf bepalen van welke gemakken de camper is voorzien en of je gaat voor een camper met een vintage look of juist een moderne camper die nog voor nieuw door zou kunnen gaan.

Korte levertijd

Wanneer je een nieuwe camper aanschaft, heb je vaak te maken met een flinke levertijd, tenzij deze uit voorraad geleverd kan worden. Occasion campers kunnen daarentegen direct geleverd worden, waardoor je al binnen afzienbare tijd van jouw nieuwe camper kunt genieten. Koop jij jouw tweedehands camper met een speciaal afleverpakket? Dan kan het voorkomen dat de camper een iets langere levertijd heeft, maar dit is altijd korter dan een nieuwe camper. Wil jij snel beschikken over een eigen camper? Dan is een tweedehands camper de beste keuze.

Afschrijving

Het laatste, maar zeker niet het minste voordeel van camper occasions is de afschrijving. Het is algemeen bekend dat je veel afschrijft op een nieuwe auto, en voor campers is dat niet anders. Een tweedehands camper kent gelukkig aanzienlijk minder afschrijving, zeker wanneer je kiest voor een klassiek model of een model met veel voorzieningen. Dergelijke campers behouden hun waarde aardig, waardoor de jaarlijkse en maandelijkse kosten van jouw occasion camper niet zo hoog uitvallen als bij een nieuwe camper het geval zou zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here