terrasschermen horeca

Met oplopende energierekening wordt het voor de horeca steeds moeizamer om rendabel te zijn. Daarom is het voor veel horecazaken noodzakelijk om de totale energieverbruik te verlagen. Een bijkomend voordeel is dat dit ook nog eens goed is voor het milieu. In deze blog lees je hoe je als horeca onderneming bespaart op de energierekening. 

Terrasscherm

Terrasschermen voor de horeca zijn bedoeld om je klanten een plekje uit de wind te bieden. Bovendien houden ze warmte vast van een terrasverwarmer, ideaal dus.

Water

Horecazaken verbruiken ontzettend veel water om hun bedrijf in stand te houden. Er zijn tal van mogelijkheden om het waterverbruik te verminderen. Denk hierbij aan een sproeiventiel met een laag debiet. Dit verbruikt een stuk minder water dan ouderwetse spoelventielen. Bekijk ook of er kranen zijn die lekken en laat dit zo spoedig mogelijk repareren door een loodgieter. 

Fornuis

Het fornuis is een ontzettende energiegebruiker. Ga hier daarom ook efficiënt mee om. Zet het fornuis alleen aan wanneer het ook daadwerkelijk gebruikt wordt. Efficiënt gebruik maken van het fornuis biedt veel kansen op het gebied van energiebesparing. 

Apparatuur

Overschakelen naar apparatuur wat veel zuiniger is dan de huidige apparaten kan je al gauw duizenden euro’s op jaarbasis besparen. Veel friteuses zijn vaak verouderd waardoor ze een hoog energieverbruik hebben. Daarom is het verstandig om je friteuse te upgraden naar een nieuwe variant. Dit is vaak ook bevorderend voor de kwaliteit van het eten. Hetzelfde geldt voor vaatwassers. Het aanschaffen van een energiezuinige vaatwasser scheelt op jaarbasis al gauw meer dan duizend euro in energiekosten. 

Temperatuur

Ga eens kritisch te werk en neem je gehele horecazaak eens goed onder de loep. Er zijn vaak kleine wins te behalen als het gaat om warmteverbruik. Voorkom dat werknemers de temperatuurinstellingen op de thermostaat kunnen wijzigen. Investeer in een slimme thermostaat. Deze zijn op afstand programmeerbaar en bevatten functies om het energieverbruik te optimaliseren. Bovendien zijn ze fraudebestendig om bepaalde ongeoorloofde aanpassingen te voorkomen. 

Verlichting

Wanneer je nog gloeilampen in je horeca hebt wordt het drastisch tijd om deze zo snel mogelijk te vervangen door energiezuinige verlichting. Hiermee behaal je ontzettend veel winst op je elektriciteitsrekening. Bovendien help je hier het milieu ook een beetje mee. Probeer daarom zoveel mogelijk lampen te vervangen met LED verlichting.  

Dit waren onze tips om ervoor te zorgen dat jij zoveel mogelijk bespaart op je energiekosten. We wensen je veel succes met het uitvoeren hiervan. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here