Als je naar buiten kijkt dan zou je er nog niet aan denken, maar toch is het kampeerseizoen dichterbij dan je denkt. Met een beetje geluk is het over twee maanden alweer mogelijk om met je sleurhut een weekendje in eigen land te kamperen. Het is wel handig dat wanneer het kan je caravan helemaal kampeerklaar is. Zo kun je bij mooi weer direct op pad en sta je al eerste op de camping.

Het jaarlijkse onderhoud

Net als een fiets en een auto heeft ook je caravan jaarlijks even een onderhoud beurtje nodig. Het is verstandig om je caravan onderhoud door een Bovag-gecertificeerd bedrijf te laten doen. Deze geven je caravan een Bovag keuring wat inhoudt dat alles wat onderhoud nodig heeft wordt nagekeken.

Zo weet je zeker dat je remmen goed werken, de banden van je caravan niet opeens lek zijn of scheuren en dat je kachel het doet als je deze nodig hebt. Ook worden de lagers lekker doorgesmeerd zodat de boel soepeltjes achter je auto aanrolt.

Laat onderhoud bij de dealer

Er zijn vaak genoeg beunhazen die je caravan wel even kampeerklaar kunnen maken. Toch adviseer ik je graag om al het onderhoud bij een dealer te laten doen. Er zit tegenwoordig veel elektronica op caravans en vaak heeft alleen de dealer de benodigde kennis en apparatuur om deze op eventuele storingen te controleren. Heb je vorig jaar een nieuwe Hobby caravan gekocht? Laat het onderhoud dan ook uitvoeren door een hobby caravan dealer bij jou in de buurt.

De grote schoonmaak

Het is ook geen gek idee om in deze tijden van lockdown de caravan eens helemaal van top tot teen schoon te maken. Ik verbaas me er altijd over hoe vies de borden, bestek en andere spullen in de caravan worden. Ook al zet je alles schoon weg, na een half jaar in de stalling ligt er alsnog overal een flink pak stof. Niks is prettiger dan bij de eerste echte lentedag de caravan te pakken en direct met een schone en onderhouden caravan naar de camping te rijden. Veel mensen vergeten de voorbereiden en staan het eerst lenteweekend vaak te doen wat jij in deze maand al hebt gedaan.

Ik wens je vast veel kampeerplezier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here