Sim only abonnement

Met een sim only abonnement heb je enkel een simkaart die je in een apart gekocht toestel plaatst. Sim only levert in tegenstelling tot een mobiel abonnement mobiele diensten zonder toestel die je bij het mobiele abonnement met een lening afbetaald. Sim only abonnementen zijn zeer divers. Vele providers bieden tegen hoge kortingen sim only aan. Indien je een negatieve BKR registratie hebt, goedkoop uit wilt zijn of niet wilt lenen is een sim only daarom ook aan te raden. Je kunt met een sim only gebruik maken van mobiel internet, bellen en sms.

Kies de juiste bundels

Providers bieden naast enkele GB’s internet ook onbeperkt internet aan en bijna altijd onbeperkt bellen en sms. Onbeperkt bel/sms is qua bundel zeer voordelig als je veel belt. Kosten van mobiel naar mobiel bijvoorbeeld kunnen hoog oplopen. Kies je voor onbeperkt dan ben je bij de meeste providers minder dan 5 euro per maand extra kwijt terwijl met bellen met kosten per minuut de tarieven tientallen euro’s hoger kunnen liggen. Stel je kiest voor 100 of 200 gratis belminuten maar belt een maandje extra veel dan kun je al snel 100 euro of meer extra kwijt zijn in die zelfde maand. Qua internet kun je bij de meeste providers een maximaal aantal GB per maand krijgen. Voordeel is dat door veiligheidsoverwegingen tegen hoge kosten de provider zorgt dat je niet meer kunt internetten als de bundel op is dus nooit over de bundel heen kan gaan qua kosten. Ben je overal dag en nacht online? Dan kan onbeperkt mobiel internet wel is de beste optie zijn.

Mobiel telefoon abonnement

Met een mobiel abonnement heb je naast een simkaart met internet, bellen en sms-en ook een toestelkrediet. Je gaat een lening aan voor je nieuwe mobiele telefoon. Groot voordeel is dat je een duur mooi toestel niet in een keer hoeft te betalen. Stel je hebt een smartphone op het oog van 800 euro en wilt deze zonder bijbetaling in 24 maanden (twee jaar) aflossen dan ben je zo een 33 euro per maand kwijt voor het toestel exclusief kosten voor het simkaart abonnement. Je kunt er echter ook voor kiezen om een eenmalige bijbetaling te doen en het maandelijkse toestelkrediet om laag te schroeven. Dit is handig als je niet te hoge maandlasten kwijt wilt zijn, niet kunt lenen door een negatieve BKR registratie of te laag inkomen hebt. Bij een mobiel abonnement vind bij een toestelkrediet van meer dan 250 euro per maand een positieve BKR registratie plaats samen met een inkomsten en lasten toets. Ook vind er een BKR check plaats. 250 euro is een toestelkrediet van 10 euro per maand. Alles daarboven wordt bij de BKR geregistreerd. Indien je onvoldoende inkomen hebt, hoge woonlasten of een negatieve BKR kun je kiezen om voor een toestelkrediet van maximaal 250 euro te gaan, een duurder toestel voor een deel eenmalig ineens te betalen eventueel in combinatie met een laag toestelkrediet van maximaal 10 euro per maand of het toestel ineens in zijn geheel te betalen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here